AMERICA, AMERICA

Woensdag 13 Augustus San Francisco

Gisterenavond was het echt te koud om zonder jas naar buiten te gaan. Gelukkig vinden we 100 meter van ons hotel een uitstekend Italiaans restaurant. Bij een wijntje gaat het gesprek al gauw weer over de liefde, het onderwerp dat steeds weer opduikt. En waar we allebei geen weg mee weten.........

Vanmorgen hebben we eerst om de hoek van het hotel wat galeries bezocht. Met blijdschap liet ik me bij Martin Lawrence vertellen dat de prijs van zeefdrukken van Andy Warholl tot ongekende hoogte is gestegen (Voor Mickey Mouse vragen ze daar $225.000). Daarna naar Pier 39, waar zeeleeuwen een aantal jaren geleden de steigers hebben bezet, nadat militairen het eilandje in de baai, waar ze verbleven, in gebruik hadden genomen. Besloten werd dat ze mochten blijven en zo’n 100 zeeleeuwen en ook een paar zeehonden vormen nu een belangrijke toeristische attractie. Het is ook koddig om te zien hoe de dieren op tien meter afstand ruziën om het beste plekje op de vlonders. Je kunt er uren naar kijken zonder dat het verveelt en je wordt er echt blij van. Na een bakkie willen we naar het MoMaSF (Museum of Modern Art of San Francisco), maar dat blijkt op woensdag gesloten. Helaas, de speciale aan de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo gewijde tentoonstelling moet wachten tot morgen. Het is intussen heerlijk weer geworden en we cruisen wat door de stad. De winkels lokken en we gaan ieder ons weegs.

In The Wall Street Journal lees ik dat een paar grote banken gisteren 10% van hun beurswaarde zijn kwijtgeraakt en op CNN zegt iemand dat de economische crisis die aanstaande is, die van de jaren dertig zal overtreffen.

vorige - volgende